Hoții au încercat să simuleze „jaful perfect” - Soția unui om de afaceri din Hunedoara și nepoții minori au fost legați de mâini și de picioare, în propria casă

Soția unui om de afaceri din Hunedoara a fost legată în casă împreună cu cei doi nepoți minori, de 8 și respectiv 10 ani, totul în ceea ce s-a dorit a fi un jaf ca-n filmele de acțiune. Atacul a avut loc în noaptea de 3 septembrie, într-un cartier mărginaș din Hunedoara, unde omul de afaceri, cunoscut în domeniul industriei cărnii, deține o proprietate în care locuiește împreună cu soția, fiica, ginerele și copiii acestora. O anchetă uriașă este în plină desfășurare. În prezent, doi dintre cei patru făptași au fost prinși și arestați.

Sep 8, 2023 - 10:34
Urmărește-ne peGoogle news
Hoții au încercat să simuleze „jaful perfect” - Soția unui om de afaceri din Hunedoara și nepoții minori au fost legați de mâini și de picioare, în propria casă
Imagine cu caracter ilustrativ

Casa omului de afaceri a fost atacată în toiul nopții. Contrar informațiilor pe care le aveau hoții, aceasta nu era goală. Din contră, înăuntru se aflau soția și cei doi nepoți minori, de 8 și respectiv 10 ani. Luați prin surprindere, hoții au decis să îi lege de mâini și de picioare și să-și vadă de treabă. Doar 37.000 de lei au găsit și câteva bijuterii din aur, relatează Ziare.com. 

Ca să nu pară că s-au străduit în zadar, la plecare, aceștia au luat cu ei inclusiv routerul WiFi și două receivere pentru televizor, convinși fiind că acelea sunt aparatele în care se stochează imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate înauntrul și în afara imobilului.

Se pare că hoții vizau imobilul omului de afaceri hunedorean încă din luna aprilie, unul dintre ei fiind un fost angajat al acestuia. Acesta din urmă se pare că era în relații de amiciție cu ginerele omului de afaceri și că ar fi aflat chiar de la el că socrul său deține în casă o adevărată comoară și chiar doarme pe saci de bani.

"Creierul" întregii operațiuni ar fi fost, practic, acest fost angajat. Împreună cu alți trei complici, acesta a decis să dea atacul, dar nu înainte de o documentare demnă de filmele de acțiune.

Hoții au început, astfel, să monitorizeze casa omului de afeceri, organizând o tabără în apropiere, în tufișuri. Supravegheau zi și noapte ce se întâmplă în curtea omului, urmărind să afle programul fix, rutele de acces, poziția camerelor de supraveghere, cum se face accesul în casă și curte. 

După ce s-au familiarizat cu proprietatea, au trecut la pasul următor: mașina cu care să se deplaseze în noaptea jafului, așa că au cumpărat una în valoare de 1600 de lei de la un cimitir auto. Noua "achiziție" a fost "aranjată" astfel încât să nu lase urme și să fie suficient de încăpătoare atât pentru prada consistentă la care visau cu toții, cât și pentru participanții la jaf.

Geamurile portierelor au fost vopsite în negru pe interior, bancheta din spate a fost scoasă (ca să încapă ”sacii de bani”), au adus mucuri de țigară luate de prin baruri din alte orașe, au pus nisip și pământ în interiorul mașinii adus tot așa de prin alte zone ale țării, potrivit datelor oferite anchetatorilor de un martor sub acoperire, la curent cu activitatea infracțională a grupului de tâlhari.

Hoții au trecut apoi la documentarea pe internet. Au descărcat hărți de pe tot felul de site-uri care să-i ajute să găsească rute pe drumuri forestiere, fără să mai fie nevoie să intre pe șosele intens circulate. Au dat apoi comandă de cagule negre, mănuși și cătușe din plastic pentru imobilizarea proprietarilor.

Pentru a fi siguri că vor fi de nerecunoscut, cei 4 hoți au ales să poarte geci grase, negre, iar pe sub haine și-au pus perne să pară grași, tocmai ca să nu poată fi recunoscuți de victime. Peste pantofi și-au tras ciorapi negri, iar în mâini au avut mănuși.

Dezamăgiți de pradă, au plecat în grabă sperând să nu fie prinși. Ghinionul lor. Mașina cu care s-au deplasat la jaf a cedat în mărăcinișul de pe drumul forestier pe care l-au ales ca să scape. Planul era ca această mașină să fie dusă în pădure și ascunsă într-o zonă cu multă vegetație. Au încercat să o împingă mai mult spre pădure cu a doua mașina, un 4x4 parcat strategic, dar planul nu funcționat întocmai.

Mașina folosită în noaptea jafului avea să fie descoperită ulterior de polițiști, iar urmele găsite în mașină i-a dus direct pe anchetatori către doi dintre hoți. Aceștia uitaseră pe banchetă o parte dintre cătușele din plastic, iar pe anvelope, dar și în interior au fost găsite urme de praf alb similar cu cel din curtea unui depozit din spatele vilei atacate.

Ancheta este în plină desfășurare. În prezent, în arest se află doar doi dintre participanții la jaf.

Interceptați în arest, hoții s-au plâns, printre altele, că au greșit ziua atacului, acuzându-se că n-au așteptat ca familia patronului să plece în Maldive, unde ar fi trebuit să stea cel puțin trei săptămâni.

Hoții sunt acuzați de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, dosarul lor judecându-se la Tribunalul Sibiu, mai arată sursa citată.