Sală de sport modernă pentru pregătirea fizică a cursaţilor şi poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF Iaşi

Poliţiştii de frontieră ieşeni se vor antrena în cele mai bune condiţii după ce, de curând, a fost dată în folosinţă o sală de sport modernă, adaptată necesităţilor actuale de pregătire poliţienească.

Aug 21, 2023 - 15:45
Urmărește-ne peGoogle news
Sală de sport modernă pentru pregătirea fizică a cursaţilor şi poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF Iaşi
Foto: Poliția de Frontieră

Proiectul a avut în vedere rolul deosebit al menţinerii condiţiei fizice în vederea îndeplinirii misiunilor operative, precum şi desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor de educaţie fizică şi sport în procesul de formare şi pregătire continuă a cursanţilor Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași şi personalului propriu al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

De altfel, de aici s-a născut şi necesitatea acestui proiect, în condiţiile în care nici unitatea şcolară, nici structura teritorială a poliţiei de frontieră nu deţineau spaţii adecvate pentru pregătirea fizică.

Noua sală de sport, care constă într-un teren multifuncţional, cu tribune având o capacitate de 180 de locuri, se află la sediul Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași şi va asigura, pe lângă pregătirea specifică a poliţiştilor, inclusiv cadrul de desfăşurare al unor competiţii interministeriale sau cu caracter local şi chiar naţional.

Un important beneficiu este reprezentat de organizarea de cursuri și elaborarea unui program educaţional pe linia pregătirii fizice, tehnici de autoapărare, intervenții etc. a polițiștilot de frontieră și nu numai.

Proiectul, în valoare de 8.905.382,10 lei a fost finanţat integral din fonduri publice alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, fiind demarat la începutul anului 2021, iar recepţia a fost efectuată în data de 10 august 2023.

Precizăm faptul că pregătirea poliţiştilor de frontieră este un obiectiv aflat permanent în atenţia conducerii Poliţiei de Frontieră Române în vederea asigurării unor intervenţii eficiente şi a unui serviciu poliţienesc de calitate.