Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a sugerat că pensiile românilor s-ar putea să nu fie mărite de la 1 ianuarie 2024

Simona-Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a sugerat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, că pensiile românilor s-ar putea să nu fie mărite de la 1 ianuarie 2024.

Aug 18, 2023 - 18:01
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a sugerat că pensiile românilor s-ar putea să nu fie mărite de la 1 ianuarie 2024
Foto: Simona Bucura Oprescu / Facebook

„Vom avea anul viitor cu siguranță o creștere a pensiilor, dar momentul la care se va face această creștere depinde de momentul la care vom avea finalizat noul proiect cu privire la pensiile din sistemul public“, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale.

„Este foarte important ca toți românii să știe că în acest moment lucrăm la legea pensiilor. În cazul în care vom avea noua lege a pensiilor aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, ne vom supune reglementărilor noii legi a pensiilor.

În cazul în care vom merge în continuare pe actualul cadru legislativ, vom respecta formula elvețiană care spune că inflație+ jumătate din câștigul salarial mediu brut.

Una dintre măsurile pe care intenționăm să le luăm în noua lege a pensiilor este aceea de a face indexarea în martie, astfel încât să avem datele de la Institutul Național de Statistică și să ținem cont de datele anului anterior“, a mai spus Simona-Bucura Oprescu.