Peste 2000 de soldați din trupele de elită ale Ucrainei urmează un antrenament special în Marea Britanie pentru recuperarea Crimeei: „Vom fi acolo până de Crăciun”

O brigadă de elită a forțelor speciale ucrainene care intenționează să recâștige controlul asupra Crimeei până la Crăciun se pregătește intens în Marea Britanie, scrie Sunday Express.

Iul 30, 2023 - 22:58
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 2000 de soldați din trupele de elită ale Ucrainei urmează un antrenament special în Marea Britanie pentru recuperarea Crimeei: „Vom fi acolo până de Crăciun”
Foto: Міністерство оборони України

Potrivit sursei, peste 2.000 de soldați ucraineni au ajuns într-o locație îndepărtată din Dartmoor, Anglia, pentru a efectua exerciții speciale. Acești soldați fac parte dintr-o brigadă de elită a forțelor speciale.

Aceste trupe vor conduce operațiunea de recuperare a Crimeei, în timp ce alte două unități, care nu au fost dezvăluite de jurnaliști, vor efectua atacuri paralele. Detaliile despre celalte forțe implicate în operațiune rămân deocamdată confidențiale.

Operațiunea de recuperae a Crimeei va presupune lovituri din aer, uscat și pe mare. Forțele speciale ucrainene vor folosi în mod activ echipamente pentru a submina și paraliza trupele ruse. În plus, unitățile blindate vor fi implicate în spargerea apărării inamicului.

Operațiunile vor fi susținute de noi stocuri de rachete cu rază lungă de acțiune, care vor veni din țări precum Regatul Unit, Statele Unite și Germania. Aceste rachete vor servi probabil la dotarea forțelor ucrainene cu putere de foc suplimentară și la creșterea eficienței lor în controlul teritoriilor.

Antrenamentul se desfășoară într-o tabără de luptă închisă din Okehampton, situată în comitatul Devon, și este destinată exclusiv armatei ucrainene. Această locație este strict restricționată altor unități militare și publicului.

„Operațiunea de recapturare va fi o operațiune de desfășurare a numeroase atacuri asupra trupelor rusești... Îi putem învăța tactica noastră și le putem arăta cum să folosească echipamentul, dar succesul va depinde de capacitatea ucrainenilor de a se adapta rapid și de a depăși dificultățile”, a spus sursa.

Ministrul Apărării al Ucrainei Aleksiy Reznikov a anunțat pe 25 iulie noi atacuri asupra Crimeei ocupate temporar și a podului Kerci, care leagă peninsula și continentul Federației Ruse.

Sursa: ziare.com