Premierul Marcel Ciolacu, despre salarii și TVA: „Sunt mult prea multe excepții în România! Cei de la Comisia Europeană au dreptate”

Marcel Ciolacu a vorbit, vineri, despre creșterea salariului minim și despre TVA preferențial. Premierul susține opinia celor de la Comisia Europeană care spun că nu pot exista mai multe tipuri de TVA.

Iul 21, 2023 - 14:34
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Marcel Ciolacu, despre salarii și TVA: „Sunt mult prea multe excepții în România! Cei de la Comisia Europeană au dreptate”
Foto: Captură Video

TVA-ul rămâne 9% la mâncare și la medicamente, a declarat Marcel Ciolacu. Premierul a transmis că a convenit în negocierile cu Comisia Europeană ca TVA-ul să rămână diferențiat la alimente și medicamente, însă a susținut totodată că sunt prea multe excepții în țara noastră, care ar putea duce la un colaps.

„Cei de la Comisia Europeană au dreptate: nu puteți să veniți cu mai multe tipuri de TVA. De ce la cluburi e 5% TVA? Sunt mult prea multe excepții în România! Ce vrem? Să pierdem fondurile europene? Eu nu vreau asta”, a spus Marcel Ciolacu.

Declarația premierului vine în contextul în care Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat că nu înțelege care este rostul cotei de TVA de 5% la ambarcațiunile de lux, propusă de Coaliție, adăugând că „pe majoritatea românilor, care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, nu-i încălzește”. El a mai precizat că este momentul să renunțăm la acest TVA preferențial pentru iahturile de lux.

„În Germania, de exemplu, anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară. E adevărat, acest lucru trebuie suportat de către economia reală. Dacă vor fi scoase o parte din facilități, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare, ca să și mărim salariul minim (...) Vom mări salariile, astfel încăt să nu piardă nimeni la salariu”, a spus Marcel Ciolacu.