Tânărul polițist care se lupta cu un cancer agresiv a murit - Acesta s-a tratat cu bani din donații, statul român nu a decontat tratamentul

Vestea tristă a morții polițistului Ionuț-Daniel Firescu, pentru care s-a demarat o amplă campanie umanitară cu doar câteva luni în urmă, a venit miercuri seara, 19 iulie 2023. Familia a anunțat când va avea loc înmormântarea.

Iul 20, 2023 - 13:36
Iul 20, 2023 - 20:27
Urmărește-ne peGoogle news
Tânărul polițist care se lupta cu un cancer agresiv a murit - Acesta s-a tratat cu bani din donații, statul român nu a decontat tratamentul
Foto: Ionuț-Daniel Firescu

Mama polițistului a făcut anunțul trist pe contul său de Facebook. „Durerea e un gol în stomac, un nod în gât și o greutate în piept. Durerea e atunci când sufletul nu reușește să accepte pierderea copilului. Durerea... doare tare și doar ea trăiește!”, a scris Mariana Roșu.

Joi, 20 iulie, a venit și anunțul cu detalii privind locul în care va avea loc înmormântarea.  „Pentru toți cei care vor sa fie alături de Ionut-Daniel Firescu pentru ultimul său drum... Priveghiul va fi începand de azi, 20 iulie, după prânz, la Biserica Sopot (fostul Hotel Parc). Înmormântarea va fi sâmbătă, 22.07.2023, ora 12 00”, se precizează în anunț.

Lupta lui Daniel Ionuț Firescu, un tânăr polițist din Olt, șeful postului de Poliție Dăneasa, a început cu adevărat în februarie 2022. Până acolo a durat mai bine de jumătate de an ca medicii să-și dea seama că durerile din zona lombară pe care Ionuț le acuza, și care nu mai treceau nici cu analgezice puternice și nici cu kinetoterapie, sunt de fapt date de un sarcom agresiv.

A mers la început pe calea bătătorită, cu ședințe chinuitoare de chimioterapie și radioterapie, deși încă din vara anului 2022 i se vorbise de un tratament considerat revoluționar, Tazverik, folosit în statele dezvoltate din anul 2020.

Nu și-a permis nici măcar să viseze că ar putea acoperi costul lunar de 34.000 euro, ulterior acesta crescând la 45.000 dolari, așa că a continuat cu terapia care îi era accesibilă. Starea însă nu s-a îmbunătățit, tumoarea nu a regresat, astfel că la începutul acestui an, căutând soluții (a solicitat chiar autorităților să-i susțină tratamentul, pentru că, nefiind în listă, nu se decontează), a aflat că în Statele Unite ale Americii ar costa „doar” 20.000 dolari.

A fost momentul în care, făcând calculul câți bani s-au adunat cu ajutorul oamenilor care l-au sprijinit încă de la început, având în vedere că tratamentul, i-au spus medicii, trebuie urmat fără întrerupere pe parcursul a doi-trei ani, a decis să-l înceapă. Colegii au demarat o amplă campanie de strângere de fonduri, iar în săptămâna dinaintea Paștelui Ionuț făcea un anunț dătător de speranță:

Vă îmbrățișez pe toți!

În săptămâna aceasta, Săptămâna Mare, am început tratamentul cu Tazverik. Am reușit să-l cumpăr direct din SUA cu suma de 19.780 $. (Alte prețuri: România 39.000 $, Turcia 45.000$).

Chiar dacă flaconul de Tazverik conține 240 de pastile, imi ajunge pentru o luna de zile (8 pastile pe zi conf. rețetei). Datorită lui Dumnezeu și a donațiilor dumneavoastră pot susține tratamentul până la sfârșitul verii.

În acest timp nu voi renunța să găsesc o soluție de compensare sau de eliberare gratuită a medicamentului. Dacă aș avea cetățenie americană mi s-ar asigura gratis, dar m-am născut român și am ales să slujesc țara fără să regret acest lucru chiar și în situația de față.

Cuvintele de mulțumire din partea mea și a familiei mele pentru sprijinul dumneavoastră nu pot cuprinde bună-credința pe care ați transmis-o.

Vă dorim tuturor sănătate, liniște și împlinirea visurilor iar Dumnezeu să vă întoarcă înmiit binele făcut!  Sărbători binecuvântate alături de cei dragi!  Doamne ajută!”, scria Ionuț pe Facebook.

Sursa: Adevărul