O expertiză tehnică făcută la podurile și pasajele din București arată că acestea sunt pericol public - Starea tehnică este „nesatisfăcătoare” pentru siguranța circulației

Administrația Străzilor București a lansat, în decembrie 2022, o expertiză a podurilor și pasajelor din Capitală.

Iul 13, 2023 - 12:05
Urmărește-ne peGoogle news
O expertiză tehnică făcută la podurile și pasajele din București arată că acestea sunt pericol public - Starea tehnică este „nesatisfăcătoare” pentru siguranța circulației
Imagine cu caracter ilustrativ

Verificările au fost făcute pentru 24 de poduri și pasaje, iar rezultatele arată că majoritatea se află într-o stare proastă.

Doar 18 poduri și 4 pasaje rutiere din București au primit calificativul ”nesatisfăcător”, stare tehnică IV și chiar V, care reprezintă un risc imens pentru siguranța circulației, potrivit G4Media.ro.

În stare critică se află Pasajul Lujerului și Podul Băneasa. Sunt cele mai degradate și au grad de uzură.

Din lista construcțiilor de infrastructură rutieră evaluate de specialiști, doar un pod și un pasaj, din totalul celor 24, au primit calificativul „satisfăcător” circulației: Podul Lacul Tei, construit în 1988 și reparat în 2010, și Pasajul Pipera, realizat în 2012, mai scris sursa citată.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a făcut anunuțul despre verificarea podurilor și pasajelor din București. Expertizarea a început din decembrie 2022, iar termenul de finalizare a fost luna martie 2023. Imediat după expertizare, autoritățile vor începe lucrările de punere în siguranță, mai anunța Stelian Bujduveanu.

„Siguranța rutieră este o prioritate!

Cu acest scop, prin Administrația Străzilor București am început, în decembrie 2022, expertizarea podurilor și pasajelor din Capitală”, scria viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.