Armata României înregistrează o criză acută de șoferi - Posturile nu sunt atractive ca urmare a salariilor mici

Generalul (r.) Cătălin Tomescu, fostul șef al Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu, susține că lucrurile sunt foarte dificile ca urmare a salariilor mici de aproximativ 600-700 de euro lunar. Potrivit acestuia, aceeași situație este și în domeniul cyber.

Iun 13, 2023 - 23:44
Urmărește-ne peGoogle news
Armata României înregistrează o criză acută de șoferi - Posturile nu sunt atractive ca urmare a salariilor mici
Foto: MApN

„Știți care e una din specializările din Armata României unde nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul? Șoferul soldat cu salarii de 3.000 de lei. Nu dau nume pentru că nu e elegant, dar sunt oameni care au plecat, s-au dus la diferite companii care le oferă pe loc 5.000 de lei lunar în mână. Și atunci ce ai mai intra într-un sistem în care oricum au numeroase restricții și program de Armată și să nu mergi să conduci o basculantă pe un salariu aproape dublu? Salariile au rămas pe loc iar societatea evoluează.

Uitați-vă și la inginerii de IT pe care îi pregătește Academia Tehnică. După 2-3 ani vin „balaurii” (n.r. - marile companii) și întreabă ce salariu primești la Armată? 3.800 de lei lunar! Acesta e un salariu de IT-ist care luptă în cyber defence. Evident că primesc salarii de 2.000 de euro în privat. Pleci imediat, nici nu mai negociezi”, a precizat generalul (r.) Tomescu la Antena 3.

În toamna anului trecut Ministerul Apărării Naționale a anunțat că e în căutarea a sute de șoferi profesioniști pentru camioanele și transportoarele blindate aflate în dotarea Armatei României.