Pentru că a agresat un polițist în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, soțul Dianei Șoșoacă a fost condamnat penal

Soțul senatoarei Diana Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, a fost condamnat penal pentru că a agresat un polițist aflat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Este vorba despre scandalul cu o echipă a postului de televiziune Rai Uno.

Mai 3, 2023 - 09:51
Mai 3, 2023 - 10:33
Urmărește-ne peGoogle news
Pentru că a agresat un polițist în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, soțul Dianei Șoșoacă a fost condamnat penal
Foto: Antena 3 CNN

Silvestru Șoșoacă a primit 180 de zile de amendă-închisoare, el trebuind sa plateasca suma de 18.000 de lei catre statul roman. In cazul in care nu va achita, ”cu rea-credinta”, pedeapsa s-ar putea comuta intr-una de inchisoare cu executare.

Potrivit rechizitoriului, Dumitru Silvestru Sosoaca ”l-a tras de uniforma, i-a pus o mana in gat si l-a impins de perete pe agentul de politie Balasoiu Gheorghe Teodor din cadrul Politiei Sectorului 1 – sectia 4 politie, in timp ce acesta se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, cauzandu-i persoanei vatamate suferinte fizice”.

In timpul procesului, Silvestru Sosoaca a sustinut ca este nevinovat si a acuzat procurorii ca au instrumentat cauza pe repede-inainte, pentru a-l trimite rapid in judecata prin incalcarea dreptului la aparare. De asemenea, el a contestat o parte din probe, inclusiv filmarea trimisa la Bucuresti de trustul italian de televiziune, sustinand ca aceasta ar putea fi contrafacuta. De asemenea, Sosoaca a sustinut ca imaginile au fost realizate in imobilul sau, fara a i se cere acordul.