Premierul Nicolae Ciucă a transmis că ANRE trebuie să rezolve problema legată de declarațiile de răspundere ce trebuie depuse de români

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru ANRE după scandalul provocat de plafonarea prețurilor la gaze și energie pentu 9 milioane de români.

Dec 14, 2022 - 13:12
Dec 14, 2022 - 13:33
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă a transmis că ANRE trebuie să rezolve problema legată de declarațiile de răspundere ce trebuie depuse de români
Foto: Captură Video

Întrebat despre noua schemă de plafonare a prețurilor la energie și gaze valabilă din 2023, premierul Nicolae Ciucă a transmis că ANRE trebuie să rezolve problema legată de declarațiile de răspundere ce trebuie depuse de 9 milioane de români.

„Este vorba de o procedură tehnică. Dacă într-adevăr există acest aspect, atunci așa cum s-a făcut de fiecare dată, ANRE trebuie să găsească formula prin care legea odată aprobată, normele tehnice să prevadă și modul prin care se soluționează această problemă”, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Problema declanșată de noua lege a plafonării prețurilor la energie și gaze a apărut după ce furnizorii de energie electrică au anunțat că toți clienții casnici ar trebui să trimită declarații pe proprie răspundere pentru a putea beneficia de prețurile plafonate.

Potrivit Asociației Furnizorilor de Energie, peste 9 milioane de români ar trebui să transmită furnizorului această declarație pe propria răspundere.

Legea plafonării prețurilor la energie și gaze prevede că românii vor beneficia de acest preț plafonat la un singur loc de consum de domiciliu/reședință, iar furnizorii spun că toți clienții casnici ar trebui să transmită furnizorului declarația că locuiesc la respectiva adresă.