Daniel Morar, fost procuror-șef DNA și judecător CCR, declarații despre Laura Codruța Kovesi: Neînţelegerile au apărut când a semnat protocoalele cu SRI

Daniel Morar, fost procuror-șef DNA și judecător CCR, și-a lansat, astăzi, volumul "Putea să fie altcumva. O istorie subiectivă a justiţiei după 1990”, moment în care a făcut câteva declarații legate de Laura Codruța Kovesi.

Dec 11, 2022 - 20:59
Urmărește-ne peGoogle news
Daniel Morar, fost procuror-șef DNA și judecător CCR, declarații despre Laura Codruța Kovesi: Neînţelegerile au apărut când a semnat protocoalele cu SRI
Foto: Creative Commons Attribution 3.0 Unported

"Pentru mine, Laura Codruţa Kovesi a fost un procuror-şef comod, nu s-a implicat negativ în anchetele procurorilor anticorupţie. Neînţelegerile au apărut când ea a înţeles să semneze acele protocoale cu serviciile de informaţii”, a explicat Daniel Morar, astăzi, la lansarea volumului "Putea să fie altcumva. O istorie subiectivă a justiţiei după 1990”, la târgul de carte Gaudeamus.

"Nu sunt critic cu ea, eu nu o critic pe Laura Codruţa Kovesi. Eu am criticat atitudinea unui procuror-şef al DNA de după mine. Am libertatea să fac acest lucru. Am spus părţile bune al Codruţei Kovesi - început foarte bine la DNA, a avut anchete mari care s-au finalizat cu condamnări, dar a avut această parte pe care eu n-o puteam accepta: ca altcineva, în afară de procurori şi de judecători, să facă justiţie”, a mai spus Daniel Morar.

Întrebat dacă a respectat protocolul cu SRI, acesta a mai spus: "Era o atitudine total opusă atitudinii mele. Eu încercam să-i ţin cât mai departe de anchete pe cei din serviciile de informaţii, procurorul general al României a semnat aceste protocoale. În parte, am respectat acel protocol, ceea ce însemna anumite informări între noi şi serviciile de informaţii. În mare parte, în ceea ce înseamnă anchetele penale, nu le-am respectat".

"Lupta anticorupţie depinde de oamenii politici şi în măsura în care vrem noi, ca magistrați, să depindă. Evident că, fără ei, procurorii nu pot să facă mare lucru, pentru că pot distruge legile, pot distruge instituţii, pot numi oameni care nu sunt în stare să facă anticorupție sau, cel puţin, nu la nivelul ăsta. Dar, în condiţiile în care oamenii politici îţi dau libertate, de aici începe munca procurorului şi inteligenţa lui”, a mai spus Daniel Morar.

Sursa: DCNews.ro