Pensionar de 70 de ani din Iași, condamnat la închisoare, după ce a condus mai mult de zece ani fără să aibă permis

Pensionarul își va petrece aproape un deceniu în închisoare, după ce le-a recunoscut polițiștilor că se urcă la volan fără permis încă din 2007, scrie Ziarul de Iași.

Iul 16, 2022 - 17:00
Urmărește-ne peGoogle news
Pensionar de 70 de ani din Iași, condamnat la închisoare, după ce a condus mai mult de zece ani fără să aibă permis
Foto: IPJ Sibiu/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ultima dată, bărbatul a fost prins de polițiști în iunie 2020, după ce a plecat de acasă, din satul Valea Lupului, la cumpărături. La întoarcere și-a dat seama că unul dintre sifoanele pe care le cumpărase nu funcționa, așa că s-a întors să-l schimbe.

A fost oprit de o autospecială a poliției, după ce inițial a încercat să fugă de aceștia.

Le-a dat cartea de identitate, poliţa de asigurare şi o copie a certificatului de înmatriculare, declarând verbal că deţine un permis de conducere ucrainean, care însă i-ar fi fost reţinut de Poliţia Rutieră în 2018.

Ulterior le-a mărturisit polițiștilor că nu are niciun fel de permis şi că obişnuieşte să conducă aşa din 2007. Doar când avea de mers în afara judeţului se folosea de serviciile altui şofer.

„Instanţa reţine că M.P. a recunoscut şi a regretat săvârşirea faptelor, dar nu poate ignora faptul că acesta are o vastă activitate infracţională, condamnările anterioare şi executarea unor pedepse cu închisoarea în regim de detenţie nefiind suficiente pentru reeducarea inculpatului şi adoptarea de către acesta a unui comportament conform normelor de convieţuire socială”, au reţinut judecătorii.

Aceştia l-au condamnat din nou, la 1 an şi 6 luni de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu ultima condamnare primită, rezultând un total de 8 ani şi 4 luni de detenţie.

Sursa: Libertatea.ro, Ziarul de Iași