Pensionar militar din București, tâlhărit de doi bărbați: I-au furat telefonul și i-au smuls tubul de oxigen

Un fost militar din București, în vârstă de 82 de ani, a fost tâlhărit de doi bărbati care i-au intrat în casă pentru că a uitat ușa descuiată.

Iul 15, 2022 - 21:09
Urmărește-ne peGoogle news
Pensionar militar din București, tâlhărit de doi bărbați: I-au furat telefonul și i-au smuls tubul de oxigen
Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Hoții i-au luat telefonul mobil și, înainte de a fugi, i-au smuls octogenarului tubul de oxigen care îl ajuta să respire. Cu ultimele puteri, bătrânul a reuşit să ajungă la un vecin pe care l-a rugat să cheme salvarea.

Tâlhăria s-a petrecut joi, în Sectorul 1, în apropiere de Grădina Cișmigiu, în jurul orei 20:00.

Cei doi bărbați, care au fost cercetaţi şi în trecut tot pentru tâlhărie, au încercat să intre şi în alte locuinţe din blocul în care stă victima. Au verificat ușile până când au ajuns la apartamentul bătrânului. Din păcate, acesta nu încuiase, aşa că hoţii au intrat peste el.

În timp ce unul dintre ei supraveghea locuinţa ca să nu fie prinşi, celălalt a intrat în căutare de bunuri de valoare.

I-ar fi spus bătrânului că practică masajul şi i-ar fi făcut o ofertă în acest sens, dar victima nu l-a crezut şi a încercat să sune la 112 de pe un telefon mobil aflat lângă pat.

Intrusul i-a smuls telefonul din mână, dar şi un tub cuplat la un dispozitiv cu oxigen prin care bătrânul era ajutat să respire, apoi s-a făcut nevăzut alături de complicele lui.

Deşi grav bolnav, octogenarul a reuşit să ceară ajutor în vecini. 

„Poliţiştii Sectorului 1 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, şi i-au depistat pe cei doi bărbaţi care au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză au fost reținuți. Ulterior, față de aceștia a fost dispusă măsura arestării preventive.", a declarat Crina Eșanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, potrivit Știrilor ProTV.

Cei doi bărbați sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată.