Zeci de turiști au fost evacuați după izbucnirea unui incendiu la un hotel din Eforie Sud

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la un hotel din Eforie Sud în care se aflau peste 80 de persoane. 47 de persoane au ieşit singure din unitatea de cazare, iar 36 au fost evacuate de către pompieri. 16 persoane, dintre care cinci copii, au fost coborâte de pe acoperişul clădirii. O persoană a fost intoxicată cu fum. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un boiler.

Sep 7, 2021 - 09:49
Urmărește-ne peGoogle news
Zeci de turiști au fost evacuați după izbucnirea unui incendiu la un hotel din Eforie Sud

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, marţi, în jurul orei 4:00, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un hotel din Eforie Sud, format din demisol şi parter înalt, care are 44 de camere, unde era o degajare mare de fum.

La locul solicitării au fost alocate patru autospeciale de stingere, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD, două ambulanţe ale Serviciului Judeţean, în total 40 de pompieri. La momentul respectiv în hotel se aflau 83 de persoane (79 turişti, patru angajaţi ai hotelului), dintre care 47 s-au autoevacuat, iar 36 au fost evacuaţi de către echipajele de la faţa locului.

Dintre cele 36 de persoane, 16 (11 adulţi, patru copii, un sugar) au fost coborâte de pe acoperişul hotelului”, a transmis ISU Constanţa.

O singură persoană a fost intoxicată cu fum, fiind transportată la spital, conştientă, cooperantă.

Pompierii au stins focul în jurul orei 5:00. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la boilerul din camera tehnică a hotelului.