Zeci de elevi s-au înscris la tabăra militară - Ce vor învăța, timp de o săptămână

Zeci de elevi din toate colțurile țării au parte, timp de o săptămână, de o tabăra inedită în Codrii de Aramă de la Agafton, în județul Botoșani.

Aug 5, 2021 - 18:06
Urmărește-ne peGoogle news
Zeci de elevi s-au înscris la tabăra militară - Ce vor învăța, timp de o săptămână
sursa foto: Știrile ProTV

Proiectul este unic în România și se desfășoară în județul Botoșani, unde elevii află ce înseamnă un antrenament militar.

Aproape 30 de adolescenți curajoși au vrut să aibă parte de acțiune în vacanță și s-au înrolat într-o tabăra militară din Codrii de Aramă de la Agafton, județul Botoșani. Timp de o săptămâna, învață alături de pasionații de airsoft, jandarmi, polițiști și pompieri ce înseamnă instrucție militară, ce să facă în caz de cutremur sau inundații și ce presupune lupta cu flăcările.

Deșteptarea se dă la șase dimineața, când începe primul antrenament și abia după aceea participanții iau micul dejun.

Elevii învață coborârea în rapel și iau lecții de la jandarmii din trupa de intervenții antitero de la Botoșani.

În cele șapte zile de tabără militară, puștii vor învăța noțiuni esențiale despre salvarea de vieți omenești, dar și cum să stingă un incendiu sau cum să se protejeze în caz de cutremur. 

Prin formate de acest gen, încercăm că acești tineri să învețe puțin și din disciplina militară și să plece de la noi cu o percepție schimbată despre viață”, a declarat pentru Știrile ProTV Radu Humelnicu, de la Direcția de Tineret și Sport Botoșani.

Astfel de tabere le creează copiilor un stil de viață bazat pe disciplină și responsabilitate. Costă 1.200 de lei, iar în această suma sunt incluse masa și cazarea, echipamente de antrenament, și o zi reconfortantă, la piscină.

Știrile ProTV