„Vrăjitoarele” din România s-au mutat în online - Ce cuprinde lista de tarife

„Vrăjitoarele” din România și-au extins șarlataniile și pe rețelele sociale, pentru care au stabilit proceduri clare de lucru, inclusiv liste de prețuri care pornesc de la 5 lei și ajung până la 45 de lei, în funcție de subiectul abordat.

Mai 22, 2022 - 06:27
Urmărește-ne peGoogle news
„Vrăjitoarele” din România s-au mutat în online - Ce cuprinde lista de tarife
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Activitatea online a „vrăjitoarelor” din România s-a dezvoltat ca o afacere de e-commerce în toată regula, în care clientul alege serviciul dorit de pe un meniu cu prețurile aferente, primește apoi codul IBAN pe care transferă banii, iar după ce face pe WhatsApp dovada plății i se trimite, pe aceeași rețea, filmulețul cu „vrăjitoria” prestată, în termen de 36 de ore.

Replica de Constanța a luat legătura cu o „vrăjitoare” care își face reclamă pe Tik Tok și Instagram și a aflat cum se derulează o astfel de șarlatanie, în care păgubitul este escrocat de bunăvoie, la cererea sa.

Ritualuri pentru dragoste, fertilitate, bani, spor, câștig material sau chiar pentru examenul auto, prezentate în filmulețe de un minut, fac deliciul în rândul utilizatorilor de TikTok, susține publicația constănțeană, citată de Știrile ProTV.

În spoturile publicitare, așa-zisele vrăjitoare își prezintă în termeni vagi munca, urmând ca cei care apelează apoi la serviciilor lor să achite tarife fixe, pentru fiecare ritual în parte.

Listele sunt lungi, produsele diverse, iar prețurile variază în funcție de necesități. Plățile se fac prin transfer bancar, iar ghicitoarele pretind discreție maximă, la detaliile transferului clienții fiind îndemnați să completeze „alimentare cont”.

Serviciile și tarifele mele sunt postate pe profil. Vă rog să vă alegeți citirea ori citirile care vă ajută și să îmi spuneți numele lor. Eu vă las, după ce îmi spuneți citirea, IBAN-ul și numărul de telefon. La detalii scrieți „alimentare cont”. Dovada plății o confirmați pe WhatsApp, sub care scrieți numele complet și tipul citirii. După dovada plății eu trimit tot pe WhatsApp, sub formă de filmulețe citirea în maxim 36 de ore”, a explicat o vrăjitoare pentru sursa citată.

Tarifele prezicătoarei:

Crucea celtică generală- 45 lei

Citire dragoste/carieră- 40 lei

Viitorul relației- 30 lei

Intențiile lui/ei- 25 lei

„Mă iubește?”- 25 lei

„Se întoarce?”- 20 lei

Întrebare specifică cu răspuns complet-15 lei

Carte de oracol- 5 lei

Potrivit psihologilor, acest gen de practici reprezintă un adevărat pericol pentru oamenii creduli și, deși blestemele nu există cu adevărat, implementarea unei idei de genul acesta în subconștient poate duce chiar la autodistrugere și depresii severe.