Vladimir Putin vrea ca Rusia să-și reducă dependenţa de tehnologia străină

Preşedintele Vladimir Putin a cerut „suveranitate tehnologică”, potrivit The Moscow Times. Liderul rus a afirmat că ţara sa a fost lovită de numeroase atacuri cibernetice de când Moscova a trimis trupe în Ucraina.

Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin vrea ca Rusia să-și reducă dependenţa de tehnologia străină
Sursa foto: Kremlin.ru - imagine cu caracter ilustrativ

Numărul de atacuri cibernetice, inclusiv cele complexe, a crescut de multe ori” de la începutul campaniei militare a Moscovei în Ucraina, în februarie, a declarat Putin în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, relatează The Moscow Times.

Potrivit publicaţiei, şeful Federaţiei Ruse a afirmat că atacurile vin din diferite ţări, dar sunt „în mod clar coordonate”.

Preşedintele rus a susţinut în mai multe remarci televizate că atacurile au vizat „infrastructura informaţională critică” a Rusiei, inclusiv mass-media, instituţiile financiare şi portalul Guvernului.

Rusia trebuie să „reducă radical riscurile asociate cu utilizarea programelor străine, a tehnologiei informatice şi a echipamentelor de telecomunicaţii”, a susţinut Vladimir Putin, explicând că pentru consolidarea suveranităţii tehnologice a ţării sale „Guvernul trebuie să creeze o bază modernă de componente electronice ruseşti în cel mai scurt timp posibil”.