VIDEO: Vladimir Putin ordonă punerea în alertă a forțelor nucleare

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ceea ce el a acuzat ca fiind „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters, potrivit Digi24.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Vladimir Putin ordonă punerea în alertă a forțelor nucleare
Foto: Captură Video

Decizia a fost luată din cauza poziției agresive a țărilor NATO, susține Rusia.

"Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă", a declarat Putin într-o întâlnire cu șefii săi militari, transmisă la televiziunea de stat.

"După cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică - mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră", a declarat Putin.

Nu este imediat clar ce presupune această stare de alertă în „modul special de serviciu de luptă”.

Putin a avertizat anterior ţările să nu se amestece în invazia sa în curs de desfăşurare, spunând că o asemenea mişcare ar putea atrage „consecinţe pe care nu le-au văzut niciodată”.

Putin a poziţionat rachete antiaeriene şi alte sisteme avansate de rachete în Belarus şi şi-a desfăşurat flota în Marea Neagră, într-un efort de a preveni o intervenţie vestică în Ucraina.

Potrivit informațiilor publice citate de Hotnews, Moscova deține un stoc de circa 4.310 focoase nucleare.