Vladimir Putin „este un jalnic dictator paranoic” - Doi jurnaliști ruși au postat articole anti-război pe un site pro-Kremlin

Doi jurnaliști ruși, angajați la un site de știri pro-Kremlin, au umplut portalul de articole anti-război, luni dimineață, chiar de Ziua Victoriei.

Mai 9, 2022 - 18:04
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin „este un jalnic dictator paranoic” - Doi jurnaliști ruși au postat articole anti-război pe un site pro-Kremlin
Foto: MFA Russia/ Twitter

Articolele publicate pe Lenta.ru îl numeau pe președintele Vladimir Putin „dictator paranoic jalnic” și îl acuzau de „cel mai sângeros război al secolului XXI”.

A trebuit să o facem azi. Am vrut să reamintim tuturor că bunicii noștri chiar s-au luptat pentru această zi minunată a victoriei - pentru pace”, a spus Egor Polyakov, unul dintre cei doi jurnaliști.

Nu despre asta este Ziua Victoriei. Oamenii normali mor, femeile și copiii pașnici mor în Ucraina. Ținând cont de retorica pe care o vedem, nu se va opri. Nu am putut să mai acceptăm. Acesta a fost singurul lucru corect pe care l-am putut face”, a mai spus jurnalistul pentru The Guardian.

Egor Polyakov și colega sa, Alexandra Miroshnikova, au publicat peste 40 de articole în care au criticat acțiunile Kremlinului în Ucraina, însă au fost șterse de pe site, însă pot fi citite cu ajutorul unui instrument de arhivare.

Explicație foto: Titlurile articolelor sunt traduse din rusă în engleză.