Vladimir Putin avertizează Franța și Germania cu privire la livrarea de armament în Ucraina - Discuție cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat, sâmbătă, într-o convorbire la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz, ”caracterul periculos” al livrărilor de armament al Occidentului în Ucraina, scrie AFP.

Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin avertizează Franța și Germania cu privire la livrarea de armament în Ucraina - Discuție cu Emmanuel Macron și Olaf Scholz
Sursa foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

”Preşedintele rus a pus accentul asupra caracterului periculos al continuării inundării Ucranei cu armament occidental şi a avertizat cu privire la riscuri ale unei destabilizări ulterioare a situaţiei şi unei agravări a crizei umanitare”, anunţă Kremlinul într-un comunicat, publicat în urma acestei convorbiri telefonice.

Putin a mai spus că este gata să caute modalități de a transporta cereale blocate în porturile ucrainene în timpul campaniei militare a Moscovei, a adăugat acesta.

„Rusia este pregătită să ajute la găsirea de variante pentru exportul cerealelor, inclusiv exportul de cereale ucrainene din porturile Mării Negre”, a spus Kremlinul.

O atenție deosebită” a fost acordată negocierilor dintre Ucraina și Rusia, „care sunt înghețate din vina Kievului”, a mai spus Kremlinul.

„Vladimir Putin a confirmat deschiderea părții ruse față de reluarea dialogului”, a punctat Kremlinul.