Vladimir Putin a promulgat legea prin care limita de vârstă pentru înrolarea în armata rusă a fost eliminată

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru cetățenii ruși și străini pentru a se înrola în armata rusă ca membri ai serviciului prin contract, potrivit agenției de presă de stat rusești TASS, citată de CNN.

Mai 28, 2022 - 22:45
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin a promulgat legea prin care limita de vârstă pentru înrolarea în armata rusă a fost eliminată
Sursa foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

Duma de Stat a Rusiei a adoptat, miercuri, proiectul de lege, dar era nevoie de semnătura lui Putin pentru ca acesta să devină lege, relatează G4Media.ro.

Anterior, doar cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani se puteau înrola în armata rusă.

Modificările au fost redactate de șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, și de primul său adjunct, Andrei Krasov.

Potrivit TASS, aceștia consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă va atrage specialiști în domenii precum asistența medicală, ingineria și comunicațiile.

În nota explicativă a proiectului de lege se menționează, de asemenea, că utilizarea armelor de înaltă precizie și a echipamentelor militare necesită specialiști, iar aceștia dobândesc experiența până la vârsta de 40-45 de ani.

Modificările legislative intervin în contextul în care Rusia înregistrează pierderi grave în Ucraina, unde Moscova desfășoară ceea ce numește eufemistic „operațiune militară specială”.

Rusia are, de asemenea, un sistem de conscripție militară. Inițial, Kremlinul a declarat că recruții nu vor servi în Ucraina, dar ulterior a recunoscut că aceștia servesc în luptă, mai arată sursa citată.