Virgil Popescu: Compensarea facturilor la Energie Electrică și Gaze se va aplica de la 1 noiembrie

Ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu, a explicat, miercuri seară că Guvernul Cîțu a adoptat OUG de compensare a facturilor la energie electrică și gaze care se va aplica de la 1 noiembrie 2021. El a explicat că aceste compensări vor fi aplicate direct pe factură, fără ca beneficiarii să facă vreun demers în acest sens.

Virgil Popescu: Compensarea facturilor la Energie Electrică și Gaze se va aplica de la 1 noiembrie

Facturile la energie electrică vor fi compensate cu 21 de bani/kw, respectiv 21 de lei din prețul final al facturii, care se încadrează la consum între 30 – 200kw +10 %, iar pentru gaze compensarea va fi de 25% din factură.

Ceea ce am propus și a adoptat Guvernul Cîțu este Ordonanța 118, în vigoare din 1 noiembrie până pe 31 martie”, a declarat Virgil Popescu. „Practic, toți consumatorii cu un consum mediu – am estimat noi „consum mediu = venit mediu”, vorbim despre 5,2 milioane de gospodării racordate la energie electrică din totalul de 8 milioane. Vorbim despre 13 milioane de români, 2,2 milioane de gospodării racordate la rețeaua de gaze dintr-un total de 3,6 milioane. Dacă înmulțim cu 2,5 ajungem la peste 5 milioane de români care sunt racordați la gaze. Cam 65% din populația României racordată la gaze va beneficia de compensare, începând cu data de 1 noiembrie, până la data de 31 martie 2021. Creșterea de preț ar trebui să se reflecte din luna noiembrie”, a mai explicat ministrul demis.

Ministrul a explicat că în cazul persoanelor vulnerabile care vor beneficia de legea „consumatorului vulnerabil” este nevoie ca aceștia să meargă către primării pentru a completa niște date.

La consumatorul vulnerabil, persoana vulnerabilă trebuie să meargă către primării să completeze niște date (…) Pentru Ordonanță (n.r. – pentru consumul mediu) nu trebuie să facă absolut nimic, decât să-și urmărească consumul la energie și gaz, ca să nu depășească decât cu maxim 10% acea plajă de consum. Vorbim despre un consum de 150 kw – 1.000 de kw”, a declarat Virgil Popescu, laB1 TV, potrivit Gandul.ro.