Viktor Orban: Ungaria sprijină orice măsură a UE împotriva războiului din Ucraina, dar nu va risca siguranța energetică a cetățenilor săi

Ungaria este gata ca întotdeauna să ia parte la eforturile antirăzboi ale Uniunii Europene, dar nu îşi va risca securitatea energetică, i-a spus premierul ungar Viktor Orban, într-o convorbire telefonică avută vineri, omologului său britanic Boris Johnson.

Urmărește-ne peGoogle news
Viktor Orban: Ungaria sprijină orice măsură a UE împotriva războiului din Ucraina, dar nu va risca siguranța energetică a cetățenilor săi
Foto: Viktor Orban/ Facebook

Premierul Ungariei Viktor Orban a discutat la telefon cu omologul său britanic Boris Johnson despre situaţia "îngrijorătoare" din Ucraina, a anunţat vineri seara şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, transmite MTI.

Viktor Orban a afirmat în cursul convorbirii că Ungaria vrea să participe la eforturile antirăzboi ale Uniunii, dar nu îşi va risca securitatea energetică, a notat Bertalan Havasi.

Înainte de a discuta despre sancţiuni de orice fel, trebuie luate în considerare preocupările statelor membre, a adăugat el.

Cei doi lideri au convenit să menţină contactul, a mai spus şeful biroului de presă al premierului ungar.

De amintit că Ungaria se opune unui embargo total asupra gazelor și petrolului din Rusia.

Boris Johnson a subliniat în cursul convorbirii că trebuie continuate "presiunile economice maxime ale comunităţii internaţionale pentru a opri maşina de război (a preşedintelui rus Vladimir Putin)", arată un comunicat al guvernului de la Londra citat de EFE.

Premierul Marii Britanii ş-a exprimat încrederea că Uniunea Europeană va putea merge înainte cu sancţiunile, "dată fiind prioritatea de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil".

Premierul britanic a abordat de asemenea problema "circumstanţelor dificile cu care se confruntă unele ţări pentru a-şi asigura furnizarea de energie", se mai arată în comunicatul guvernului de la Londra.