VIDEO: Un bărbat din Rusia a aruncat în aer liftul blocului, pentru a se răzbuna pe un vecin care făcea prea mult zgomot

Un bărbat din Rusia, nemulțumit de zgomotul făcut în urma lucrărilor de renovare dintr-un apartament al blocului în care locuia, a aruncat în aer liftul pentru a-și ucide vecinul.

VIDEO: Un bărbat din Rusia a aruncat în aer liftul blocului, pentru a se răzbuna pe un vecin care făcea prea mult zgomot

Incidentul a avut loc în 30 noiembrie, în Irkutsk, când bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a instalat o bombă artizanală în lift, a așteptat ca vecinul să urce, apoi a activat dispozitivul, declașând explozia.

Victima, un bărbat de 30 de ani, a fost grav rănită și a fost internată la spital.

Suspectul a fost reținut de polițiști.

În timpul perchezițiilor la domiciliul său au fost găsite componente folosite la producerea unei bombe și o telecomandă.

Potrivit anchetatorilor, conflictul dintre cei doi vecini era mai vechi, dar s-a amplificat odată cu lucrările de renovare. Presa locală scrie că motivul crimei a fost ”relația personală ostilă”.

Anchetatorii nu au dat mai multe informații, detalii despre incident fiind făcute publice de media.

Martorii au declarat că s-au gândit inițial că este vorba despre o defecțiune a liftului. ”S-a auzit o bubuitură puternică, tot blocul a bubuit. Apoi au fugit la intrare, unde au simțit miros de carbit. A fost plin de fum”, a declarat unul dintre locatari.

Autoritățile au deschis dosar penal pentru tentativă de omor, potrivit gazeta.ru, citată de digi24.ro și Ziare.com.