VIDEO: S-a încheiat a doua rundă de negocieri între Ucraina și Rusia - Acord pentru crearea de „coridoare umanitare”, pentru evacuarea civililor

Delegațiile ucraineană și rusă, care s-au întâlnit joi, în Belarus, pentru negocieri de pace, au convenit să aibă în perioada următoare o a treia rundă de discuții, a informat un membru al delegației ucrainene, citat de Reuters și HotNews.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: S-a încheiat a doua rundă de negocieri între Ucraina și Rusia - Acord pentru crearea de „coridoare umanitare”, pentru evacuarea civililor

Ucraina nu a obținut rezultatele dorite la negocieri.

Potrivit consilierului prezidențial al Ucrainei, Mykhailo Podolyak, Ucraina este nemulțumită de rezultatul celei de-a doua runde de discuții cu Rusia.

Acesta a precizat că Ucraina nu a primit garanțiile pe care a contat, dar că ambele părți au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea, în comun, a unor coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele de luptă.

Aceste coridoare umanitare vor asigura - conform The Kyiv Independent care îl citează pe Podoliak - evacuarea civililor și livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc luptele cele mai intense. O încetare temporară a focului ar putea fi aplicată în aceste zone în care vor fi furnizate ajutoare.

Anterior, la debutul discuțiilor, Podoliak anunțase că „punctele cheie de pe agendă sunt o încetare imediată a focului, un armistiţiu şi culoare umanitare pentru evacuarea civililor din oraşele şi satele distruse sau bombardate constant”, notează Hotnews.

Părțile se vor întâlni pentru a treia rundă „probabil în cel mai apropiat timp”.