VIDEO - Român ajuns celebru, după un interviu în timpul protestului camionagiilor din Canada: „Mă întorc acasă victorios, ca Cezar, sau într-un sac de transportat cadavre”

Un interviu cu un șofer de origine română care participă la protestul din Ottawa a camionagiilor canadieni a devenit viral, fiind distribuit masiv în comunitățile de români din Canada și Statele Unite.

Feb 10, 2022 - 16:04
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Român ajuns celebru, după un interviu în timpul protestului camionagiilor din Canada: „Mă întorc acasă victorios, ca Cezar, sau într-un sac de transportat cadavre”
Foto: Captură Video

În înregistrare, șoferul Csaba Vizi afirmă că este maghiar născut în România și că vine din Windsor (Ontario) pentru a participa la protest. Acesta a declarat că va pleca ultimul de la manifestare.

Voi merge acasă glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre,” a afirmat el, precizând că, în momentul interviului, era deja de opt zile și trei ore în capitala federală canadiană.

Românul a vorbit și despre atmosfera de la protestul îndreptat împotriva restricțiilor impuse de autoritățile canadiene, asemănând-o cu cea de la Revoluția din 1989 când a fost înlăturat de la putere dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Csaba Vizi s-a declarat impresionat de solidaritatea celor care participă la protestul ce ține de mai bine de o săptămână și a povestit cum sunt ajutați de canadieni cu mâncare, donații sau bani. Totodată, acesta a criticat guvernul Trudeau pentru mandatele de vaccinare solicitate șoferilor, afirmând că acestea „au distrus atât de multe vieți. Atât de mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, și-au pierdut speranța.”

Filmarea cu șoferul canadian de origine română a devenit virală, ea fiind răspândită în comunitățile de români care locuiesc în Canada, dar și în Statele Unite. În general, aceștia au lăudat opiniile lui Vizi și s-au declarat în favoarea protestelor camionagiilor canadieni.

Sursa: Ziare.com