VIDEO: Revoltă într-un penitenciar din Republica Moldova - Intervenția mascaților

Un detinut a reusit sa faca o rascoala intr-un penitenciar din Republica Moldova. A dat foc celulei in care se afla si a instigat si alti detinuti la protest. A fost nevoie de interventia mascatilor pentru a linisti spiritele.

VIDEO: Revoltă într-un penitenciar din Republica Moldova - Intervenția mascaților

Barbatul s-a opus actiunilor de transfer catre o alta puscarie, iar riposta lui a degenerat intr-o adevarata rascoala. 30 de detinuti au fost implicati, insa scandalul a fost oprit in scurt timp de mascati, conform deschide.md.

"Administratia Nationala a Penitenciarelor cu sprijinul organelor de politie si ale pompierilor au intreprins toate actiunile necesare intru remedierea situatiei si lichidarea incendiului. Incidentul a fost notificat organelor procuraturii si politiei, precum si Oficiului Avocatului Poporului. Cauzele si imprejurarile producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele de drept abilitate in efectuarea cercetarilor, iar Administratia Nationala a Penitenciarelor a initiat o ancheta interna pe acest caz", se arata intr-un comunicat ANP transmis presei din Republica Moldova.

Conform aceluiasi comunicat, va fi inaintata si o actiune civila in judecata pentru ca persoanele care se fac vinovate sa achite despagubirile materiale.