VIDEO: Renumit medic chirurg din Târgu Jiu, săltat de polițiști direct din gardă

Gheorghe Neata, medic chirurg si fost director al Spitalului de Urgente Targu-Jiu, a fost retinut chiar la spital, la iesirea din garda, in urma perchezitiilor.

Iul 8, 2021 - 15:18
Iul 8, 2021 - 15:25
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Renumit medic chirurg din Târgu Jiu, săltat de polițiști direct din gardă

Medicul a fost dus la audieri in fata procurorului de caz si urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare pentru luare de mita in forma continuata.

Potrivit unor surse, medicul este acuzat de numeroase fapte de coruptie, in principal luare de mita de la pacientii pe care ii opera.

Gheorghe Neata are un salariu de 15.000 de lei pe luna.

În cabinetul său, într-un dulap de lemn, oamenii legii au găsit peste 70.000 de lei, dar și mai multe sticle de băuturi alcoolice, cafea, tutun și parfumuri.

Potrivit procurorilor, în numai 10 zile, medicul ar fi primit mită de la 9 persoane. 

Maria Ciobanu, purtător de cuvânt al Pachetului de pe lângă Tribunalul Gorj: "Inițial au existat patru denunțători, patru martori denunțători care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiționează actul medical pretinzând și primind sume de bani.

În perioada 6 - 16 iunie 2021 din administrarea parțială a probelor a rezultat că medicul chirurg a primit sume de bani și bunuri de la nouă persoane.

Medicul la un moment dat număra până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici".

In 2005, medicul din Targu Jiu a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si obligat sa plateasca 80.000 de lei drept daune unui pacient, dupa ce a efectuat o anestezie, in locul specialistului, iar pacientul a ramas paralizat.

In ciuda gravitatii faptei de care a fost acuzat si ulterior condamnat, medicul Gheorghe Neata a continuat sa opereze pentru ca reprezentantii Colegului Medicilor din Romania nu i-au retras dreptul de practica.

In 2019, o pacienta l-a acuzat ca a fost operata fara motiv de catre medicul chirurg Gheorghe Neata. Pe biletul de externare din spital s-a mentionat ca sufera de "tumora recto-sigmoidiana", afectiune care a fost infirmata de investigatiile pe care le-a efectuat ulterior.