VIDEO: Protest la Bolintin Vale, după ce un om a fost ucis în bătaie - Intervin jandarmii și polițiștii

Poliția și Jandarmeria patrulează pe străzile din Bolintin Vale, după ce mai mulți locuitori au ieșit să protesteze după ce un om a fost ucis.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Protest la Bolintin Vale, după ce un om a fost ucis în bătaie - Intervin jandarmii și polițiștii
Foto: Facebook Marin Titi Constantin/ Știrile ProTV

Oamenii din localitate spun că bărbatul ucis era șofer de maxi-taxi, iar cel care l-ar fi omorât ar fi un cetățean de etnie romă.

Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orașul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine și siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, au transmis miercuri seara reprezentanții IPJ Giurgiu.

Autoritățile au precizat că presupusul criminal a fost arestat încă de marți, 11 ianuarie. 

Un bărbat din orașul Bolintin Vale este cercetat de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, fiind bănuit că a agresat un bărbat, din municipiul București, care ulterior a decedat.

La data de 9 ianuarie 2022, ora 20:32, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bolintin-Vale au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane, pe o stradă din orașul Bolintin Vale și a fost agresat.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, unde a fost identificat un bărbat, din municipiul București, care prezenta urme de agresiune și care a fost transportat, ulterior, la o unitate sanitară din municipiul București, pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații.

În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un tânăr, din orașul Bolintin Vale, care, la data de 9 ianuarie 2022, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla pe Bd. Republicii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, a avut un conflict spontan cu șoferul unui microbuz, care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbușindu-se pe sol.

În cauză, este întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu, iar, la data de 11 ianuarie 2022, a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei”, au transmis polițiștii, potrivit Știrilor ProTV.