VIDEO: Procurorul General al Republicii Moldova a fost arestat pentru spălare de bani

Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți pentru 72 de ore, el fiind ridicat chiar din clădirea Procuraturii Generale, scrie Deschide.md.

VIDEO: Procurorul General al Republicii Moldova a fost arestat pentru spălare de bani

Potrivit surselor Deschide.md, au avut loc percheziții în biroul șefului Procuraturii Generale din Chișinău.Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost începută urmărirea penală împotriva sa. Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a anunțat suspendarea din funcție a procurorului general, conform Radio Chișinău.

Ancheta a fost declanșată în urma sesizării deputatului PAS Lilian Carp, potrivit hotnews.

În sesizarea sa, deputatul Lilian Carp îl acuză pe Alexandr Stoianoglo că în 2011, când era deputat și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, ar fi semnat un raport referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care s-ar fi permis unor companii străine să facă spălare de bani în Republica Moldova, potrivit Radio Chișinău.

De asemenea, procurorul general este acuzat de corupție în cazul eliberării și achitării în dosarul fraudei bancare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Ziarul de Iași, Deschide.md