VIDEO: Prezentator al televiziunii ruse de stat: „Avem sute de focoase nucleare, care ar distruge SUA și țările NATO - De ce am avea nevoie de o lume în care Rusia nu există?”

Un prezentator al unei emisiuni săptămânale a televiziunii ruseşti de stat şi-a început emisiunea cu o declaraţie şocantă, care face referire clară la un război nuclear, într-un moment în care toată lumea a condamnat acţiunile lui Putin, care a pus în stare de alertă forţele de "descurajare nucleară".

Mar 1, 2022 - 15:31
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Prezentator al televiziunii ruse de stat: „Avem sute de focoase nucleare, care ar distruge SUA și țările NATO - De ce am avea nevoie de o lume în care Rusia nu există?”
Foto: Captură Video

Dmitri Kiselyov, prezentator al programului săptămânal „Vesti Nedeli”, şi-a început segmentul prin a aproba acţiunile lui Putin, ba chiar făcând declaraţii care par a-l încuraja pe liderul de la Kremlin să pornească un conflict nuclear.

Submarinele noastre sunt capabile să lanseze peste 500 de focoase nucleare, ceea ce garantează distrugerea SUA și a tuturor țărilor NATO. De ce avem nevoie de o lume dacă Rusia nu este în ea?”, a spus Kiselyov, potrivit The Moscow Times, citat de Fanatik și realitatea.net.

Președintele Vladimir Putin a anunțat că forțele de descurajare nucleară ale Rusiei sunt în „alerta maximă”, invocând „declarațiile agresive” și sancțiunile economice impuse Moscovei de către NATO.

Statele Unite ale Americii au condamnat acțiunile lui Vladimir Putin, acuzându-l pe liderul de la Kremlin că invocă amenințări care nu există, de fapt, pentru a-și justifica agresiunile.

În urma invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia, începută joia trecută, Occidentul a decis să adopte sancțiuni împotriva Rusiei. Acestea vizează și instituțiile financiare, eliminând unele bănci rusești din sistemul internațional de transfer de bani SWIFT.

Sancțiunile impuse împotriva Rusiei au avut consecințe asupra economiei țării, valoarea rublei scăzând considerabil.

Sursa: realitatea.net