VIDEO: Peste o sută de migranți depistaţi ascunși în trei autovehicule, la PTF Nădlac și PTF Nădlac II

Peste 100 de migranți, ascunși în două camioane și în portbagajul unei mașini, au încercat să treacă ilegal granița pe la Nădlac. TIR-urile conduse de un român și un cetățean bulgar erau încărcate cu folie și frigidere, bunuri care aveau ca destinație societăți din Germania și Italia. Migranții proveneau din state precum Turcia, Sri Lanka, Bangladesh, India, Pakistan și Nepal, care voiau să ajungă, în mod fraudulos, în state din vestul Europei.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Peste o sută de migranți depistaţi ascunși în trei autovehicule, la PTF Nădlac și PTF Nădlac II
Foto: Poliția de Frontieră

„În ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II - județul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra a două ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria, conduse de un cetățean român și un bulgar și unui autoturism condus de un cetățean român. Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, folie și frigidere pentru societăți comerciale din Germania și Italia, iar șoferul autoturismului se deplasa neînsoțit pe ruta România-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci și în portbagajul autoturismului, o sută patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din diverse state -Turcia, Sri Lanka, Bangladesh, India, Pakistan și Nepal și intenționau șă ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.