VIDEO: O persoană a murit și 15 au fost rănite, după prăbușirea unei stânci, în Brazilia

Cel puţin o persoană a murit şi alte 15 au fost rănite, sâmbătă, după ce un fragment uriaş de stâncă s-a prăbuşit peste mai multe şalupe cu turişti în lacul Furnas, din oraşul brazilian Capitolio, statul Minas Gerais, afectat de inundaţii severe în ultimele zile.

VIDEO: O persoană a murit și 15 au fost rănite, după prăbușirea unei stânci, în Brazilia

Un clip video care circulă pe reţelele sociale şi a cărei autenticitate a fost confirmată de pompieri - potrivit portalului G1 - arată momentul în care o stâncă uriaşă se desprinde din peretele canionului şi se prăbuşeşte de la o înălţime de cinci metri peste câteva şalupe care se aflau în zonă, notează Adevărul.ro, care citează agenţia EFE.  

Pompierii suspectează că precipitaţiile puternice din ultimele zile au pus presiune pe pereţii canionului, provocând în cele din urmă desprinderea rocii.

Oraşul Capitolio, situat la circa 280 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est), este o destinaţie turistică populară pe tot parcursul anului, datorită defileurilor impresionante care pot fi vizitate cu ajutorul şalupelor.