UPDATE - VIDEO: O dronă neidentificată s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Zagreb

O explozie s-a produs după miezul nopții într-un cartier al oraşului, iar martorii au anunţat poliţia că mai multe piese dintr-un aparat de zbor ar fi căzut în apropierea unui cămin studenţesc.

Mar 11, 2022 - 10:30
Mar 11, 2022 - 17:23
Urmărește-ne peGoogle news
UPDATE - VIDEO: O dronă neidentificată s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Zagreb
Foto: Twitter

UPDATE

Drona care s-a prăbușit în Croația a venit din spațiul aerian ungar și apoi din România, a declarat premierul croat Andrej Plenkovic.

În zonă a fost descoperit un crater cu adâncimea de aproape trei metri și chiar două parașute, abandonate în apropiere.

Oamenii legii au sosit imediat şi i-au ţinut la distanţă pe curioşi, iar zona în care au fost descoperite resturile a fost securizată de poliţia militară.

Nu se ştie ce s-a prăbuşit în mijlocul capitalei croate, însă din primele informaţii ar putea fi vorba despre o dronă Tupolev de generație veche.

Doar Ucraina mai utilizează asemenea relicve ale Războiului Rece, dar nimeni nu ştie ce ar putea căuta un asemenea aparat la 2.000 de kilometri de Kiev.

La scurt timp de la producerea incidentului, toate aeronavele NATO care zburau deasupra Europei de Est şi-au închis transponderele ca să nu mai fie vizibile pe radare.

Este pentru prima oară de la izbucnirea războiului când se întâmplă aşa ceva.

Poliția croată desfășoară o anchetă în legătură cu o explozie care a fost auzită în zona rezidențială Jarun din Zagreb, puțin după ora 23:00 joi, iar vineri dimineață a anunțat că a găsit un crater și două parașute, transmite agenția de presă croată Hina.

Secțiunea dedicată informațiilor de război a site-ului The Drive afirmă că imaginile apărute public sugerează că a fost vorba de o dronă de recunoaștere Tu-141 "Strizh" care probabil s-a defectat grav și a traversat întreaga Ungarie sau părți din țările vecine și a intrat în Croația venind din Ucraina.

De la granița Ucrainei și până la Zagreb sunt aproape 600 de kilometri de zbor direct.