VIDEO: Ministrul Tineretului și Sportului a obținut medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, a obţinut, vineri, medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Aug 27, 2021 - 11:42
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Ministrul Tineretului și Sportului a obținut medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

În finală, Novak l-a înfruntat pe slovacul Jozef Metelka, care a câştigat aurul, iar medalia de bronz a fost obţinută de columbianul Diego German Duenas.

Mulţumesc tuturor. E ceva fantastic. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă”, a spus Novak după ceremonia de decernare a medaliilor.

Novak a fost felicitat pentru acest succes de scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegaţia României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă. Felicitări”, a scris Ana Maria Popescu pe Facebook, menţionându-i şi pe ceilalţi sportivi români care concurează astăzi la Tokyo.

Eduard Novak și-a pierdut laba piciorului drept într-un accident teribil de mașină în 1996. De atunci, viața lui s-a transformat radical, devenind o luptă zilnică. „Eu nu mi-am pierdut doar laba piciorului drept, eram în lotul pentru Nagano la patinaj şi mi-a luat doi ani să-mi dau seama care este menirea vieţii mele. Poate asta a fost soarta mea, ca viaţa mea să se îndrepte către ciclism”, povestea Eduard Novak, conform GSP.ro.

Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4). De asemenea, în 2016, la Rio de Janeiro, România şi-a trecut în palmares o medalie de brornz obţinută de Alex Bologa la judo nevăzători - cat. 60 kg.

Știrile ProTV