VIDEO: Jandarmeria Capitalei îl dă în judecată pe jandarmul care a căzut de pe cal, pentru că a adus prejudicii de imagine instituției

Jandarmeria Capitalei face comisie de cercetare în cazul jandarmului care a căzut de pe cal. Incidentul ar fi avut loc chiar înainte de parada organizată în Capitală de 1 Decembrie. De altfel, pe lângă parade și ceremonii, Ziua Națională a fost marcată și de gafe. În Cluj Napoca, jandarmii nu s-au sincronizat în timpul defilării.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Jandarmeria Capitalei îl dă în judecată pe jandarmul care a căzut de pe cal, pentru că a adus prejudicii de imagine instituției

Comunicatul integral transmis de Jandarmeria Capitalei:

Referitor la incidentul care a avut loc în zona Pieței Presei Libere, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Incidentul a fost adus la cunoştinţa comenzii DGJMB, care a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare prealabilă.

Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare.

De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru.

Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat.

Un jandarm a fost filmat, ieri, în timpul ceremoniilor de 1 Decembire, căzând de pe cal în timp ce încerca să îl încalece. 

Din imagini se vede că jandarmul, alături de mai mulți colegi, se afla miercuri în zona Piața Presei Libere, în timp ce la Arcul de Triumf avea loc parada militară de 1 Decembrie. Jandarmul a încercat de mai multe ori să se urce pe cal, însă nu a reuşit.