VIDEO: Jandarm cercetat disciplinar, după ce a căzut de pe cal înaintea paradei de 1 Decembrie

Dacă la Cluj, jandarmii nu au reuşit să-şi sincroneze pasul de defilare, la Bucureşti, unul dintre jandarmi a căzut de pe cal. Unul dintre jandarmii care avea misiunea de a patrula în zona Pieţei Presei Libere a fost surprins, înainte de începerea festivităţilor, cum încearcă să se urce pe cal.

VIDEO: Jandarm cercetat disciplinar, după ce a căzut de pe cal înaintea paradei de 1 Decembrie

UPDATE: Jandarmeria Capitalei îl dă în judecată pe jandarmul care a căzut de pe cal, pentru că a adus prejudicii de imagine instituției

Comunicatul integral transmis de Jandarmeria Capitalei:

Referitor la incidentul care a avut loc în zona Pieței Presei Libere, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Incidentul a fost adus la cunoştinţa comenzii DGJMB, care a dispus imediat constituirea unei comisii de cercetare prealabilă.

Pe baza concluziilor preliminare, vă informăm că a fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare.

De asemenea, vă informăm că vor fi efectuate şi demersuri pentru constituirea DGJMB ca parte civilă pentru prejudiciile de imagine aduse de comportamentul angajatului nostru.

Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat.

Un jandarm a fost filmat, ieri, în timpul ceremoniilor de 1 Decembire, căzând de pe cal în timp ce încerca să îl încalece. Imaginile video au fost surprinse de Radu Dragomir, care a postat filmuleţul pe Facebook.

Din imagini se vede că jandarmul, alături de mai mulți colegi, se afla miercuri în zona Piața Presei Libere, în timp ce la Arcul de Triumf avea loc parada militară de 1 Decembrie. Jandarmul a încercat de mai multe ori să se urce pe cal, însă nu a reuşit.

Jandarmeria Română a reacționat, astăzi, printr-un comunicat în care spune că ”a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă”.