VIDEO: Bursuc rătăcit, pe o stradă din Buzău

O apariție inedită a fost surprinsă zilele trecute de un şofer, pe străzile de la periferia Buzăului, conducătorul auto fiind la un pas să dea cu maşina peste un bursuc rătăcit.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Bursuc rătăcit, pe o stradă din Buzău
Foto: Captură Video

Viezurele, aşa cum mai este denumit bursucul, este uşor de recunoscut datorită aspectului îndesat, a botului alungit şi, mai ales, a dungilor albicioase care merg de la bot spre coadă.

Un animal cu aceste însuşiri a fost filmat, în weekend, de camera de bord a unui autoturism care se deplasa pe Horticolei, înspre intersecţia cu strada Dorobanţi, zonă aflată la marginea Buzăului, notează Adevărul.ro.

La începutul înregistrării se vede cum bursucul se opreşte din traversarea drumului, apoi o rupe la fugă, trece cu viteză prin faţa maşinii din care se filmează şi pare că fuge în direcţia unui pieton.

Episodul nu are însă şi un deznodământ, întrucât animalul iese din raza camerei de bord. Specialiştii spun că nu e neobişnuit ca un bursuc să apară într-un oraş. Aceste animale se adaptează repede mediului urban şi nu reprezintă un pericol pentru om.