VIDEO: Bărbat din Mehedinți, amendat pentru că ținea un struț în apartament

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, a fost amendat de poliţişti pentru că în blocul în care locuia, la marginea oraşului, ţinea un struţ, relatează realitateademehedinti.net.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Bărbat din Mehedinți, amendat pentru că ținea un struț în apartament
Foto: Captură Video Facebook Actual Mehedinți

Poliţiştii din Mehedinţi i-au pus în vedere bărbatului să intre în legalitate cu deţinerea legală a struţului.  

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Drobeta-Turnu Severin și Biroul pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, care în urma verificărilor efectuate, au stabilit că un cetățean, de 30 ani, deținea un struț într-o încăpere dintr-un bloc de locuit.

În cauză, s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protecția animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003.

De asemenea, reprezentanții instituțiilor care au efectuat verificările i-au pus în vedere celui în cauză să întreprindă măsurile necesare pentru deținerea legală a struțului”, transmit poliţiştii.

Potrivit unor informaţii citate de realitatea.net, bărbatul a crescut struţul în acel bloc, familia sa crescând aceste păsări şi într-o locaţie conformă.

Sursa video: Facebook Actual Mehedinți