VIDEO: Aleksandr Lukashenko, președintele din Belarus, a fost lovit cu crosa în față, în timpul unui meci de hochei

Aleksandr Lukashenko, în vârstă de 67 de ani, este un împătimit al acestui sport și joacă din când în când în meciuri demonstrative, așa cum a fost cazul și acum, la o partidă dintre echipa sa și o echipă din regiunea capitalei Minsk.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Aleksandr Lukashenko, președintele din Belarus, a fost lovit cu crosa în față, în timpul unui meci de hochei
Sursa foto: Kremlin.ru/ Captura Video Twitter

Aleksandr Lukashenko, în vârstă de 67 de ani, este un împătimit al acestui sport și joacă din când în când în meciuri demonstrative, așa cum a fost cazul și acum, la o partidă dintre echipa sa și o echipă din regiunea capitalei Minsk, notează DigiSport.

Șeful statului a primit imediat îngrijiri medicale și i s-a aplicat un plasture în zona bărbiei, însă a continuat partida.

Clipul video a fost publicat pe canalul de Telegram "Pool of the First", care a ținut să precizeze, cu un vădit umor negru, că cel care l-a lovit pe Lukeshenko "este bine" și că "echipa președintelui a câștigat meciul".

Lukashenko este considerat unul dintre ultimii dictatori ai acestor vremuri, mai ales după incidentele din ultimul timp, multe dintre ele având ca subiect reprimarea oricărei exprimări libere anti-regim din Belarus.

Recent, imaginea lui Aleksandr Lukashenko este serios afectată, după ce a decis să-l susțină pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, cel care a declanșat invazia Ucrainei pe 24 februarie, chiar cu ajutorul omologului său, care a permis trupelor armatei ruse să pătrundă în țara vecină prin Belarus.

În ultimele zile, Aleksandr Lukashenko a spus de câteva ori că își dorește să ia și el parte la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, în contextul în care Belarus e aliatul Rusiei, iar Lukashenko e un apropiat al lui Vladimir Putin.

Lukashenko chiar s-a arătat nemulțumit de faptul că nu stă și el la masa tratativelor într-un moment în care războiul are loc "chiar la ușa țării noastre și are efecte serioase asupra situației din Belarus. De aceea, nu trebuie să existe acorduri 'pe la spatele' Republicii Belarus".