VIDEO: Accident în primul tur al cursei de la Silverstone, între Max Verstappen şi Lewis Hamilton - Liderul clasamentului general a abandonat

Un duel roată la roată între pilotul echipei Red Bull, olandezul Max Verstappen, şi şalangerul la titlul mondial, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, produs în primul tur al MP al Marii Britanii, s-a soldat cu abandonul liderului clasamentului piloţilor.

Iul 18, 2021 - 20:54
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Accident în primul tur al cursei de la Silverstone, între Max Verstappen şi Lewis Hamilton - Liderul clasamentului general a abandonat

Verstappen a plecat din pole-position şi a fost atacat imediat de Hamilton, locul 2 pe grilă. Cei doi s-au duelat roată la roată pe o mare parte din turul I, până în momentul în care, la un atac pe interior al septuplului campion mondial, roata stânga-faţă a monopostului Mercedes a atins roata dreapta-spate a monopostului Red Bull.

Suspensia maşinii Red Bull s-a rupt şi Verstappen a ieşit în decor, lovind cu putere barierele de protecţie ale circuitului de la Silverstone.

De incident a profitat monegascul Charles Leclerc de la Ferrari, care, plecat de pe locul al patrulea al grilei, a trecut la conducere. Hamilton a rămas în cursă şi este pe locul al doilea, iar al treilea este coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, toţi piloţii intrând la boxe, şi va fi reluată după îndepărtarea maşinii olandezului şi repararea barierei de protecţie, formată din cauciucuri.

Înaintea acestei curse, Verstappen conducea în clasamentul general, cu 185 de puncte, urmat de Hamilton, cu 152 de puncte.

Marele Premiu al Marii Britanii este a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.