Vatican: Papa Francisc a fost operat cu succes și se simte bine

Papa Francisc, în vârstă 84 de ani, a fost supus unei operaţii programate la colon. ''Sfântul Părinte a reacţionat bine la intervenţia desfăşurată sub anestezie generală'', potrivit unui comunicat al Vaticanului. Papa ar putea rămâne cinci zile pentru recuperare în spital.

Urmărește-ne peGoogle news
Vatican: Papa Francisc a fost operat cu succes și se simte bine

Aflat într-o vizită de stat în Franţa, preşedintele italian Sergio Mattarella i-a trimis un mesaj de susţinere Papei şi ''cele mai calde urări ale tuturor italienilor''.

Numeroase mesaje de solidaritate cu Suveranul Pontif au fost de asemenea postate pe pagina de Facebook al agenţiei oficiale a Vaticanului.

Este pentru prima dată când Papa Francisc este internat în spital, după alegerea Sa în 2013.

Duminică, el s-a adresat miilor de vizitatori în Piaţa Sfântul Petru şi a anunţat că în luna septembrie va merge în Slovacia, după ce va oficia o slujbă la Budepesta.

Anterior, Vaticanul a spus că papa este tratat la Spitalul universitar Gemelli pentru stenoză diverticulară simptamatică a colonului, boală care implică inflamatia peretelui intestinului gros. Aceasta poate duce la reducerea colonului. Printre simptomele cauzate se numără dureri abdominale şi balonare. Operaţia a fost stabilită în urmă cu mai multe săptămâni.

Vaticanul nu a oferit mai multe detalii legat de intervenţie sau despre timpul pe care papa trebuie să îl petreacă în spital.

Născut în 1936, la Buenos Aires, Papa Francisc şi-a pierdut o parte din plămânul drept la vârsta de 21 de ani.

El suferă şi din cauza sciaticii, iar în 2014 a fost nevoit să îşi anuleze mai multe misiune din pricina unei probleme la stomac.