Utilizatorii Windows 7 ar putea obține o actualizare gratuită la Windows 11

Windows Latest a declarat că Microsoft intenționează să ofere o actualizare gratuită a sistemului de operare atunci când aceasta va debuta.

Iun 17, 2021 - 15:38
Urmărește-ne peGoogle news
Utilizatorii Windows 7 ar putea obține o actualizare gratuită la Windows 11

O avertizare: Aceasta se bazează pe un pachet de configurare într-o versiune a unui sistem de operare care nu a fost încă anunțat oficial. Planurile Microsoft s-ar putea schimba și actualizarea să fie tot contra cost.

Windows Latest a declarat că afirmația sa „se bazează pe cheile de configurare găsite în Pkeyconfig (pachetul de configurare a cheii de produs) în versiunea Windows 11.” Aceste chei sugerează că utilizatorii Windows 7, 8 și 8.1 vor putea face upgrade fără costuri.

Această cale de actualizare ar avea sens. Microsoft oferă și o actualizare gratuită pentru Windows 10 și această promoție este încă valabilă, chiar dacă trebuia să se încheie în 2016. Oricine are o cheie validă pentru Windows 7, 8 sau 8.1 poate profita de această ofertă.

Microsoft continuă să vândă licențe pentru Windows 10, desigur, dar actualizarea gratuită dintr-o versiune anterioară a Windows întărește statutul platformei ca sistem de operare-ca-un-serviciu, pe care sunt construiți factori reali ai companiei.

Microsoft a renunțat oficial la suportul pentru sistemul de operare Windows 7 în ianuarie 2020. Windows 8.1 va urma exemplul în ianuarie 2023, iar Microsoft intenționează să nu mai accepte Windows 10 în octombrie 2025.

Ar trebui să știm mai multe despre modul în care utilizatorii Windows vor putea face upgrade la Windows 11 după anunțul Microsoft din 24 iunie.