USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode: E de neacceptat ca forțele de ordine să fie nepregătite

USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode după protestele AUR în care lucrurile au scăpat de sub control, iar protestatarii au rupt cordonul Jandarmeriei, au pătruns în curtea Parlamentului și au vandalizat mașini.

Dec 21, 2021 - 14:40
Urmărește-ne peGoogle news
USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode: E de neacceptat ca forțele de ordine să fie nepregătite

Ministrul Lucian Bode trebuie să-și dea demisia! Protestul AUR a fost anunțat, e absolut de neacceptat ca forțele de ordine să fie nepregătite.

Protestatarii au reușit astăzi să sară gardurile Parlamentului și să vandalizeze mașini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocați în Parlament din cauza protestului, iar miniștrii guvernului PSD - PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunțat că se conectează online la audierile din comisii.

În condițiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunțat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forțele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depășite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri și mașini.

Protestul de astăzi a arătat că există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern și a Ministerului de Interne de a face față unei situații previzibile si anunțate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia.

Nu este prima dată când forțele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu își fac treaba, după ce săptămâna trecută polițiștii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Șoșoacă în loc să apere drepturilor unor jurnaliști care realizau un reportaj”, transmit cei de la USR.