Unul dintre cei mai cunoscuți reporteri ai postului Al-Jazeera, jurnalista Shireen Abu Akleh a fost ucisă

Jurnalista Shireen Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineaţă în timp ce relata despre confruntările între armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei, transmit agenţiile de presă Reuters, AFP şi DPA.

Mai 11, 2022 - 09:57
Urmărește-ne peGoogle news
Unul dintre cei mai cunoscuți reporteri ai postului Al-Jazeera, jurnalista Shireen Abu Akleh a fost ucisă
Foto: Twitter

Ministerul Sănătăţii palestinian a anunţat că, în timpul ciocnirilor de la Jenin, bastion al facţiunilor înarmate palestiniene din nordul Cisiordaniei, jurnalista Shireen Abu Akleh a suferit o rană gravă la cap şi a decedat.

Un alt reporter, Ali Samodi, care lucra pentru publicaţia palestiniană Al-Kuds, a fost rănit prin împuşcare în timpul aceloraşi confruntări de la Jenin.

Într-o declaraţie citată de Reuters, armata israeliană a afirmat că forţe ale sale au ripostat după ''focuri de armă intense'' la Jenin, precizând că ''există o posibilitate, care acum este analizată, ca reporterii să fi fost loviţi - posibil de gloanţe trase de bărbaţi înarmaţi palestinieni''.

Începând din 22 martie, Israelul a fost ţinta mai multor atacuri, soldate cu cel puţin 18 morţi. Două dintre aceste atacuri au fost comise de arabi israelieni, iar alte patru de palestinieni, trei dintre aceştia din urmă fiind originari din Jenin, unde armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile în ultimele săptămâni.