Universitatea Cornell, New York: Termenul de „gaură neagră“ este rasist

Cornell University, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din lume și parte a celebrei Ivy League din SUA, consideră că termenul astronomic de ”gaură neagră” este rasist și organizează un curs care să demonstreze acest lucru.

Iun 26, 2021 - 16:32
Urmărește-ne peGoogle news
Universitatea Cornell, New York: Termenul de „gaură neagră“ este rasist

Universitatea Cornell din Ithaca, statul New York, organizează din februarie un curs numit ”Găurile negre: Rasa și Cosmosul”, care se bazează pe premisa că termenul astronomic de ”gaură neagră” este rasist.

Instituția vrea chiar să demonstreze acest lucru apelând la rigorile universitare, după cum reiese din scurta descriere a cursului, de pe site-ul Cornell University.

Înțelepciunea convențională ar presupune că „negrul” din găurile negre nu are nicio legătură cu rasa. Cu siguranță nu poate exista nicio legătură între cosmos și ideea de negru rasial. Sau există? Teoreticienii contemporani ai studiilor de culoare (Blask Studies), artiști, scriitori de ficțiune prezintă implicit și explicit o astfel de conexiune. Teoreticienii folosesc concepte astronomice precum „găuri negre” și „orizonturi de evenimente” pentru a interpreta istoria rasei în moduri creative, în timp ce artiștii și muzicienii evocă negrul prin teme și imagini cosmologice. Predat de profesori în literatură comparată și astronomie, acest curs va introduce studenții în elementele fundamentale ale conceptelor de astronomie prin lecturi în Studii de Culoare. Textele pot include lucrări ale unor teoreticieni precum Michelle Wright și Denise Ferreira da Silva, autori precum Octavia Butler și Nalo Hopkinson, muzică de Sun Ra, Outkast și Janelle Monáe. Conceptele de astronomie vor include spectrul electromagnetic, evoluția stelară și relativitatea generală”, scriu cei de la Cornell University.

Nu este prima manifestare extremă a curentului ideologic la modă acum în SUA, dincolo de mișcările de stradă, de combatere a tuturor valorilor acceptate ca tradiționale, pe motiv că nu respectă corectitudinea politică.

Profesorii americani din generația woke, de pildă, au cerut la începutul acestui an scoaterea din programa școlară a lui William Shakespeare, pe motiv că dramaturgul englez promovează ”masculinitatea toxică” și ”supremația albă”.