Un tată riscă o amendă uriașă și pedeapsa cu închisoarea, după ce a lăsat fără telefonie și internet două municipalități din Franța

Un bărbat riscă o amendă de 30.000 de euro și până la șase luni de închisoare, după ce a blocat accidental accesul la internet și telefonie mobilă în orașul Messanges, departamentul Landes din sud-vestul Franței.

Feb 19, 2022 - 14:44
Urmărește-ne peGoogle news
Un tată riscă o amendă uriașă și pedeapsa cu închisoarea, după ce a lăsat fără telefonie și internet două municipalități din Franța
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un bărbat care locuiește în Messanges este urmărit penal pentru că a blocat, fără să știe, internetul și telefonia mobilă, timp de câteva nopți, în tot orașul.

Bărbatul a vrut să-și priveze copiii de internet, fără să realizeze că dispozitivul de bruiaj pe care îl folosea va perturba telecomunicațiile într-o zonă care se întinde pe două municipalități. 

O anchetă a Agenția Națională a Frecvențelor (ANFR) a stabilit responsabilitatea acestuia și au fost demarate proceduri judiciare, relatează France Bleu, potrivit observatornews.ro.

Totul a început cu alerta unui operator de telefonie mobilă: una dintre antene nu mai funcționa noaptea în Messanges, în general între miezul nopții și 3 dimineața. Pentru a rezolva acest mister, un tehnician de la ANFR s-a deplasat la fața locului, în Messanges, cu un echipament special care să detecteze eventuale unde "ostile".

A periat zona la pas până a ajuns în dreptul unei case din care erau emise unde specifice unui echipament de bruiaj, capabil să neutralizeze telefonia mobilă dar și conexiunile Wi-Fi. 

Luat la întrebări, proprietarul a recunoscut că a cumpărat de pe internet un dispozitiv de bruiaj, pentru a-și priva copiii de internet noaptea și a-i împiedica să intre pe rețelele de socializare, de care erau dependenți. Prin urmare, în fiecare noapte, bărbatul punea echipamentul în funcțiune, gândindu-se că întrerupe telecomunicațiile doar din casa lui. Doar că bruiajul a afectat internetul și telefonia mobilă pe raza a două municipalități, arată ANFR într-un comunicat.

Agenția precizează că aceste jammere de bruiaj sunt strict interzise în Franța și că folosirea lor se pedepsește cu până la șase luni închisoare și o amendă de 30.000 de euro.

Sursa: observatornews