Un tânăr dintr-un sat din Vaslui a primit interdicție de la judecători să mai meargă la oraș timp de doi ani

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ferești a primit interdicție din partea instanței să mai intre timp de doi ani în municipiul Vaslui după ce a fost prins de polițiști conducând sub influența drogurilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Un tânăr dintr-un sat din Vaslui a primit interdicție de la judecători să mai meargă la oraș timp de doi ani
Foto: Primăria Municipiului Vaslui/ imagine cu caracter ilustrativ

Incidentul a avut loc pe 9 septembrie 2020, când tânărul din Ferești a ieșit la o plimbare cu mașina, însoțit de un prieten.

Au fost opriți de polițiști, care l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ulterior au decis să facă verificări cu aparatul drug-test, iar de această dată rezultatul testului a ieșit pozitiv la două stupefiante, fiind recomandate analize de laborator.

În urma controlului efectuat în autoturism, polițiștii au găsit în cotiera dintre scaunele din față patru fragmente vegetale de culoare verde-oliv, ambalate într-o foaie de staniol, și o cutie cu foițe pentru țigarete.

Șoferul a recunoscut că a cumpărat cinci doze de canabis pe care le-a cu tutun și le-a fumat.

Audiat de polițiști, prietenul șoferului a recunoscut că și el a consumat droguri în seara respectivă.

L-a întrebat pe martor dacă vrea să fumeze, acesta a fost de acord, apoi au fumat împreună acea țigaretă artizanală. Martorul mai fumase anterior canabis, știa cum arată și ce efecte are, a recunoscut că substanța pusă de inculpat în țigaretă era canabis, după ce a fumat din acea țigaretă artizanală confecționată de inculpat a avut niște amețeli și dureri de cap”, au precizat procurorii DIICOT, potrivit Libertatea.ro.

Tânărul din Ferești a primit o pedeapsă cu suspendare, un an și cinci luni, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani.

Pe durata acestui termenul, judecătorii i-au interzis tânărului să mai intre în municipiul Vaslui și să se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri de prietenul său, scrie vremeanoua.ro.

„Interzicerea față de inculpat de a se afla pe raza municipiului Vaslui, locul unde a comis infracțiunea de trafic de droguri de risc, se impune a fi dispusă, întrucât pe raza municipiului Vaslui, ca de altfel pe raza orașelor mari, a municipiilor reședință de județ, sunt comise astfel de infracțiuni.

Atât procurarea de droguri de risc, cât și traficul de droguri de risc de către inculpat s-a efectuat pe raza municipiului Vaslui și, astfel, inculpatul, pentru o perioadă, trebuie să nu mai fie în municipiul Vaslui, pentru a nu mai putea să își procure drogurile de risc și, astfel, să fie împiedicat să le mai traficheze și să le mai consume”, se arată în motivarea Tribunalului Vaslui, pronunțată la începutul acestei luni.

Sursa: Ziare.com/ Libertatea.ro