Un șef al mafiei italiene căutat de 20 de ani, a fost prins cu ajutorul Google Street View

Un lider al mafiei italiene a fost prins, după 20 de ani, cu ajutorul Google Street View. Gioacchino Gammino fusese condamnat la închisoare pe viață pentru crimă.

Urmărește-ne peGoogle news
Un șef al mafiei italiene căutat de 20 de ani, a fost prins cu ajutorul Google Street View
Foto: Google Street View

Gioacchino Gammino, 61, membru al clanului mafiot sicilian Stidda, a scăpat în 2002 dintr-o închisoare din Roma unde ispăşea o sentinţă de închisoare pe viaţă.  

El a fost însă depistat în Galapagar, Spania, unde trăia sub numele de Manuel, după ce anchetatorii au dat peste un instantaneu Google Maps ce arăta un bărbat cu semnalmentele fugarului în faţa unui magazin. Fotografia i-a dus pe anchetatori la gangsterul italian, căutat de autorităţi de 20 de ani.  

Poliţia siciliană era destul de sigură că mafiotul se află undeva în Spania, dar fotografia în faţa magazinului „El Huerto de Manu” a fost pista care a dus la identificarea şi în cele din urmă arestarea lui.  

Identitatea gangsterului a fost confirmată de alte fotografii descoperite pe contul de Facebook al unui restaurant, între timp închis, din apropierea magazinului, ce conţinea imagini cu Gammino în uniformă de bucătar.

Cicatricea de pe obrazul mafiotului i-au convins pe anchetatori că este omul căutat.

Restaurantul „Cocina de Manu” avea în meniu preparate siciliene.  

Bărbatul a fost arestat pe 17 decembrie, dar presa din Italia a scris despre el abia în ianuarie.

La Repubblica” a relatat miercuri despre cazul lui.  

Cum m-aţi găsit? 10 ani nu mi-am sunat nici măcar familia”, ar fi comentat el în faţa poliţiştilor spanioli care l-au reţinut.  

Potrivit Adevărul.ro, Gammino ar putea fi extrădat în Italia până la finalul lunii februarie, a declarat pentru Reuters Nicola Altiero, directorul-adjunct al diviziei de poliţie antimafia din Italia.