Un român care i-a ajutat pe hackerii pro-ruși a fost prins în Marea Britanie - Anunțul făcut de Lucian Bode

Un român ar fi fost implicat în atacurile cibernetice rusești ce au avut loc în ultimele zile asupra site-urilor din România. Bărbatul ar fi fost reținut de poliția britanică, la Londra, la cererea autorităților din România.

Mai 3, 2022 - 11:02
Urmărește-ne peGoogle news
Un român care i-a ajutat pe hackerii pro-ruși a fost prins în Marea Britanie - Anunțul făcut de Lucian Bode
Foto: Lucian Bode/ Facebook

Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne, Lucian Bode:

“După aceste atacuri, specialiștii MAI, ai Poliției și ale altor structuri au desfășurat activități prin competența legală de contracarare a atacurilor, de protecție a site-urilor și de identificare a responsabililor.

Astfel, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din rusă în română a materialelor infracționale. A indicat și ce site-uri din România ar putea fi atacate.

Pe 2 mai, în urma cooperării internaționale, autoritățile din Marea Britanie au efectuat percheziții la reședința cetățeanului român respectiv. Ofițeri din IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în ancheta autorităților britanice. Cetățeanul respectiv este în custodia autorităților și este audiat”, a mai spus ministrul.